Telecí hrudí s citrónem
75 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramTelecí hruď
- 150gramůCeler bulvový
- 1litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
36 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme a rozkrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme máslo a pokrájený celer na něm osmahneme. Po chvilce k celeru přidáme cibuli rozkrájenou na plátky a necháme ji zlehka zpěnit. Maso osolíme a přidáme k tomuto základu, opečeme jej po obou stranách, mírně podlijeme a dusíme přikryté do poloměkka. Poté maso ze šťávy vyndáme, nakrájíme ho na plátky, přelijeme scezenou šťávou rozředěnou trochou vývaru a dodusíme do měkka.
- 2Z mouky a druhé poloviny másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, řádně rozmícháme a přilijeme ji k masu.
- 3Ochutíme omáčku trochou strouhané citrónové kůry a po odstavení ji zakapeme citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.