Telecí játra dušená na cibulce s majoránkou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůJátra telecí
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 30gramůSlanina vepřová
- 1litrMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
23 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
542 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Játra omyjeme, očistíme, zalijeme studeným mlékem. Necháme asi 1 hodinu stát. Potom játra scedíme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
- 2Na pánvi na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu a oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme játra, krátce je opečeme. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.
- 3Zaprášíme moukou, opražíme, znovu podlijeme vodou a chvíli povaříme.
- 4Nakonec pokrm osolíme a okořeníme rozemnutou majoránkou.
- 5Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.