Telecí játra dušená v pivu
23 min.
Ingredience
- 800gramůJátra telecí
- 200gramůPórek
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1lžičkaZázvor mletý
- 50mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
30 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Játra nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme na kolečka.
- 2V rozpáleném oleji osmažíme pórek, přidáme játra a smažíme po obou stranách. Poté podlijeme pivem, přisypeme zázvor, promícháme a pod poklicí dusíme, až jsou játra měkká.
- 3Do omáčky vmícháme solamyl rozmíchaný v trošce vody a chvíli povaříme. Před podáváním ochutíme solí a sojovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.