Telecí játra dušená v pivu

23 min.
Evropa

Ingredience

    • 800gramůJátra telecí
    • 200gramůPórek
    • 80mililitrůOlej rostlinný
    • 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
    • 1lžičkaZázvor mletý
    • 50mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
30 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme na kolečka.
  • 2
    V rozpáleném oleji osmažíme pórek, přidáme játra a smažíme po obou stranách. Poté podlijeme pivem, přisypeme zázvor, promícháme a pod poklicí dusíme, až jsou játra měkká.
  • 3
    Do omáčky vmícháme solamyl rozmíchaný v trošce vody a chvíli povaříme. Před podáváním ochutíme solí a sojovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.