Telecí játra jako minutka
45 min.
Ingredience
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 600gramůJátra telecí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
16 mg
Vápník
582 mg
Postup přípravy
- 1Játra otřeme a sloupneme blánu. Játra nikdy nepereme ani nenamáčíme, neboť by ztvrdla.
- 2Plátky zlehka naklepeme, zaprášíme hladkou moukou a hned opékáme na rozehřátém sádle na každé straně 3 minuty.
- 3Opečené plátky přendáme na teplou mísu. Sádlo do opékání slijeme. Na pánev dáme máslo a trošku hladké mouky, osmahneme, přidáme lžíci vývaru nebo vody, osolíme a krátce povaříme.
- 4Hotovou šťávou přelijeme opečené řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.