Telecí játra jako minutka

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
16 mg
Vápník
582 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra otřeme a sloupneme blánu. Játra nikdy nepereme ani nenamáčíme, neboť by ztvrdla.
  • 2
    Plátky zlehka naklepeme, zaprášíme hladkou moukou a hned opékáme na rozehřátém sádle na každé straně 3 minuty.
  • 3
    Opečené plátky přendáme na teplou mísu. Sádlo do opékání slijeme. Na pánev dáme máslo a trošku hladké mouky, osmahneme, přidáme lžíci vývaru nebo vody, osolíme a krátce povaříme.
  • 4
    Hotovou šťávou přelijeme opečené řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.