Telecí játra se žampiony a karamelovou cibulí
37 min.
Ingredience
- Karamelová cibule s omáčkou
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2lžičkyCukr krupice
- 100mililitrůVíno červené
- 100mililitrůBalsamico ocet
- 0,5lžíceOlej olivový extra panenský
- Restovaná játra s žampióny
- 550gramůJátra telecí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
40 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Omytá telecí játra osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 8mm. Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka, mladé žampióny na plátky.
- 2V pánvi si rozehřejeme olej s máslem, na něm osmažíme cibuli téměř dozlatova. Přimícháme k ní lžičku cukru a necháme ho s cibulí zkaramelizovat. Cibuli z pánve dáme stranou do misky, na omastek nelijeme červené víno, balsamico a za občasného promíchání pomalu vaříme 8-10 minut. Pak do vína vrátíme osmaženou cibuli, promícháme a necháme ji prohřát. Pánev s omáčkou a cibulí odstavíme a uchováme v teple.
- 3V druhé pánvi rozpálíme olej s máslem. Osušená játra posypeme čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem, obalíme je v hladké mouce a vložíme je na rozehřáté máslo. Zároveň přidáme pokrájené žampióny a společně restujeme játra se žampióny po 2 minutách z každé strany dozlatova. Orestovaná játra dochutíme solí. Poklademe je na talíře i se žampióny, přelijeme je omáčkou z červeného vína s cibulkou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.