Telecí játra smažená
30 min.

Ingredience
- 1kusCitrony
- 1kusTuk
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusMouka pšeničná hrubá
- 1kusStrouhanka
- 600gramůJátra telecí
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1726 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
44 g
Sacharidy
258 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Játra pouze otřeme, odblaníme a rozkrojíme na čtyři ploché porce, které na okrajích nařízneme, aby se nekroutila. Poté játra obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce.
- 2Na pánvi rozehřejeme tuk, obalená játra na něm osmažíme.
- 3Hotová játra pokapeme máslem a obložíme dílky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.