Telecí játra smažená ve vaječném těstě
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceHrášek
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 600gramůJátra telecí
- 3lžíceMouka polohrubá
- 100gramůTuk
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
629 mg
Cukr
785 mg
Postup přípravy
- 1Játra nakrájíme na plátky, odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a obalíme v mouce.
- 2V misce rozšleháme vejce do pěny, přisypeme mouku, zašleháme, osolíme a přidáme 2 - 3 lžíce sodovky anebo piva. Těsto by mělo být husté jako na kapání. Na závěr do těsta přimícháme na hrubo nasekaný hrášek.
- 3Připravené plátky namočíme v připraveném těstě a hned je vkládáme na rozehřátý tuk. Pánví pohybujeme tak, aby se tuk přeléval přes řízky. Získají tím kyprost.
- 4Plátky jater osmažíme ze obou stran a dáme je odkapat na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.