Telecí jazyk na sardeli

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
655 mg
Cukr
848 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jazyky důkladně omyjeme.
  • 2
    Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata na sádle. Zalijeme vařící vodou, přidáme omyté jazyky, osolíme a dusíme přiklopené do změknutí. Dle potřeby doléváme vodu a obracíme.
  • 3
    Po uvaření je vyjmeme, dáme do studené vody a pak oloupeme.
  • 4
    Šťávu z jazyků vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a orestujeme.
  • 5
    Přidáme sardelovou pastu nebo utřené sardelky. Přidáme vodu tak, aby byla omáčka řidší, dobře promícháme a zvolna vaříme do zhoustnutí omáčky, až se začne oddělovat tuk.
  • 6
    Jazyky podélně nakrájíme na plátky, přidáme do procezené omáčky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme kouskem másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.