Telecí kotlety s citronovým pepřem
60 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kotlety
- 100mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 2lžičkyPepř citronový
- 400gramůBrambory
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
58 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1V misce smícháme olej, citronovou šťávu a pepř. Do marinády poté naložíme plátky masa, zakryjeme a necháme 2 hodiny odležet v ledničce.
- 2Mezitím můžeme uvařit brambory, které připravíme jako běžnou kaši. Tj. uvaříme je v osolené vodě, poté přidáme máslo, mléko a rozmixujeme.
- 3Gril potřeme olejem a přidáme na něho maso. To grilujeme cca 5 minut z každé strany. Při grilování potíráme maso zbylou marinádou. Poté na grilu popřípadě ohřejeme bramborovou kaši a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.