Telecí kýta dušená na víně a mléce s houbami

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso upravíme na plát, položíme na něj plátky šunky, svineme a stáhneme provázkem. Maso osolíme a opékáme v kastrole na másle spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Po chvíli přidáme očištěné, nakrájené houby a zvolna za občasného podlévání vínem dusíme pod pokličkou, až všechno víno spotřebujeme. Potom maso zalijeme mlékem a velmi zvolna dusíme doměkka a do zhoustnutí šťávy. Vhodnou přílohou je hrášková rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.