Telecí kýta dušená na víně a mléce s houbami
100 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 100gramůŠunka dušená
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 100mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso upravíme na plát, položíme na něj plátky šunky, svineme a stáhneme provázkem. Maso osolíme a opékáme v kastrole na másle spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Po chvíli přidáme očištěné, nakrájené houby a zvolna za občasného podlévání vínem dusíme pod pokličkou, až všechno víno spotřebujeme. Potom maso zalijeme mlékem a velmi zvolna dusíme doměkka a do zhoustnutí šťávy. Vhodnou přílohou je hrášková rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.