Telecí kýta na víně plněná brzlíkem
25 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 350gramůTelecí brzlík
- 200mililitrůVíno portské
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
47 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
33 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, osolíme polovinou dávky soli a opepříme. Drobně pokrájený brzlík osolíme, osmažíme na rostlinném oleji.
- 2Prochladlý brzlík zavineme do plátků kýty, zavineme, sepneme jehlou a na mírném plameni smažíme na slunečnicovém oleji ze všech stran. Po zhruba 10 minutách maso vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zaprášíme moukou, přilijeme víno, vmícháme máslo, zašleháme vodu a na mírném plameni omáčku alespoň 10 minut povaříme.
- 3Maso zbavíme jehel, závitky šikmo rozřízneme a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.