Telecí kýta na víně plněná brzlíkem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
47 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
33 mg
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu nakrájíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, osolíme polovinou dávky soli a opepříme. Drobně pokrájený brzlík osolíme, osmažíme na rostlinném oleji.
  • 2
    Prochladlý brzlík zavineme do plátků kýty, zavineme, sepneme jehlou a na mírném plameni smažíme na slunečnicovém oleji ze všech stran. Po zhruba 10 minutách maso vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zaprášíme moukou, přilijeme víno, vmícháme máslo, zašleháme vodu a na mírném plameni omáčku alespoň 10 minut povaříme.
  • 3
    Maso zbavíme jehel, závitky šikmo rozřízneme a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.