Telecí kýta s chřestem
50 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 600gramůTelecí kýta
- 2000gramůChřest bílý
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceVíno bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaPepř cayenský
- 2kusyBobkový list
- 1kusEstragon
- 70mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
50 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
12 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, oloupeme a odstraníme dřevnaté konce. Výhonky vaříme v osolené vodě s cukrem asi 15 minut.
- 2Rozehřejeme máslo, sebereme pěnu a necháme vychladnout. V horké vodní lázni utřeme žloutky s vínem, citronovou šťávou, solí, bílým a cayenským pepřem do krému, vyjmeme a vmícháme rozpuštěné máslo. Ještě prošleháme ve vodní lázni a přidáme ušlehanou smetanu.
- 3Kýtu omyjeme, osolíme, opepříme a vcelku opékáme s cibulí a bobkovými listy na rozehřátém oleji 10 - 15 minut. Potom maso na 10 minut zabalíme do alobalu.
- 4Kýtu nakrájíme na porce a podáváme s chřestem a omáčkou. Ozdobíme lístky estragonu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.