Telecí ledvinky přírodní
15 min.
Ingredience
- 750gramůTelecí ledviny
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
597 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z omytých telecích ledvinek odstraníme tuk a blánu, rozpůlíme je a nakrájíme na tenčí plátky. V pánvi rozpustíme máslo, poté vložíme drobně nakrájenou cibulku, trochu ji zpěníme a přidáme nakrájené ledvinky. Rychle je při občasném obracení opražíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Hotové ledvinky upravíme na horké talíře a ihned podáváme. Ledvinky musíme připravovat velmi rychle, protože při dlouhé tepelné úpravě snadno tvrdnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.