Telecí ledvinky ve smetanovém krému
30 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí ledviny
- 50gramůOlej rostlinný
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceVíno madeira
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
36 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
200 mg
Cukr
364 mg
Postup přípravy
- 1Ledvinky nakrájíme na kousky velké asi 2 cm, dáme je do rozpáleného oleje, kde je napolovic opečeme a vhodíme je na cedník, aby krev dobře vykapala.
- 2Pak ledvinky obalíme v hladké mouce promíchané s paprikou, opečeme je na másle, zalijeme vínem a smetanou, osolíme, povaříme a zalijeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.