Telecí ledvinky ve smetanovém krému

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůTelecí ledviny
    • 50gramůOlej rostlinný
    • 40gramůMouka pšeničná hladká
    • 1lžícePaprika mletá sladká
    • 60gramůMáslo čerstvé
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 4lžíceVíno madeira
    • 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
36 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
200 mg
Cukr
364 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky nakrájíme na kousky velké asi 2 cm, dáme je do rozpáleného oleje, kde je napolovic opečeme a vhodíme je na cedník, aby krev dobře vykapala.
  • 2
    Pak ledvinky obalíme v hladké mouce promíchané s paprikou, opečeme je na másle, zalijeme vínem a smetanou, osolíme, povaříme a zalijeme citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.