Telecí maso dušené na žampionech

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
623 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso opláchneme a nakrájíme na stejné kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na 2/3 tuku dorůžova.
  • 3
    Do tohoto základu vložíme maso, mírně je osmahneme, zaprášíme prosátou moukou a zasmahneme. Maso zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme, zamícháme a téměř doměkka zvolna dusíme. Během dušení občas zamícháme a doléváme teplou vodu.
  • 4
    Téměř měkké maso vyjmeme, šťávu přisolíme a procedíme na maso.
  • 5
    Žampiony opláchneme a nakrájíme na plátky. Krátce je podusíme na menší části tuku a přidáme je k masu.
  • 6
    Nakonec vše ještě velmi krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.