Telecí maso dušené na žampionech
110 min.

Ingredience
- 150gramůCibule
- 750gramůTelecí plec
- 150gramůTuk
- 25gramůSůl
- 1gramKmín celý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
623 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso opláchneme a nakrájíme na stejné kousky.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na 2/3 tuku dorůžova.
- 3Do tohoto základu vložíme maso, mírně je osmahneme, zaprášíme prosátou moukou a zasmahneme. Maso zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme, zamícháme a téměř doměkka zvolna dusíme. Během dušení občas zamícháme a doléváme teplou vodu.
- 4Téměř měkké maso vyjmeme, šťávu přisolíme a procedíme na maso.
- 5Žampiony opláchneme a nakrájíme na plátky. Krátce je podusíme na menší části tuku a přidáme je k masu.
- 6Nakonec vše ještě velmi krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.