Telecí maso s fazolkami

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kusyCibule
    • 500gramůTelecí maso přední
    • 500gramůFazolové lusky zelené
    • 2lžíceSádlo škvařené
    • 1špetkaSůl
    • 1hrnekVoda pitná
    • 250mililitrůZakysaná smetana
    • 1špetkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
27 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kousky nakrájíme očištěné telecí maso. Očistíme fazolky a po délce rozkrájíme. Oloupeme a na malé kousky nakrájíme cibuli.
  • 2
    Rozehřejeme lžíci sádla na pánvi a zpěníme na něm cibuli.
  • 3
    Přidáme maso, osolíme, okořeníme paprikou a opečeme.
  • 4
    Ve druhém hrnci podusíme na lžíci sádla fazolky, mírně podlijeme dle potřeby vodou.
  • 5
    Když maso i fazolky změknou, smícháme dohromady a směs směs dáme do vymazané zapékací formy.
  • 6
    Zalijeme smetanou a 30 minut zapékáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.