Telecí maso s fazolkami
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůTelecí maso přední
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaSůl
- 1hrnekVoda pitná
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
27 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na kousky nakrájíme očištěné telecí maso. Očistíme fazolky a po délce rozkrájíme. Oloupeme a na malé kousky nakrájíme cibuli.
- 2Rozehřejeme lžíci sádla na pánvi a zpěníme na něm cibuli.
- 3Přidáme maso, osolíme, okořeníme paprikou a opečeme.
- 4Ve druhém hrnci podusíme na lžíci sádla fazolky, mírně podlijeme dle potřeby vodou.
- 5Když maso i fazolky změknou, smícháme dohromady a směs směs dáme do vymazané zapékací formy.
- 6Zalijeme smetanou a 30 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.