Telecí maso se smetanovou omáčkou

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
27 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
98 mg
Cukr
31 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citrón omyjeme a ostrouháme z něj kůru, ve které obalíme proužky slaniny. Maso očistíme, omyjeme, osušíme, protkneme obalenou slaninou, osolíme a opečeme ze všech stran na rozehřátém másle.
  • 2
    Maso poté pečeme zpočátku bez podlévání, později jej budeme přelévat vypečenou šťávou.
  • 3
    Upečené maso vyjmeme ze šťávy.
  • 4
    Mouku rozkvedláme ve smetaně, vlijeme do šťávy z masa, přidáme zbytek strouhané citrónové kůry a za stálého míchání omáčku ještě povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.