Telecí maso se smetanovou omáčkou
95 min.

Ingredience
- 750gramůTelecí plec
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
27 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
98 mg
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1Citrón omyjeme a ostrouháme z něj kůru, ve které obalíme proužky slaniny. Maso očistíme, omyjeme, osušíme, protkneme obalenou slaninou, osolíme a opečeme ze všech stran na rozehřátém másle.
- 2Maso poté pečeme zpočátku bez podlévání, později jej budeme přelévat vypečenou šťávou.
- 3Upečené maso vyjmeme ze šťávy.
- 4Mouku rozkvedláme ve smetaně, vlijeme do šťávy z masa, přidáme zbytek strouhané citrónové kůry a za stálého míchání omáčku ještě povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.