Telecí maso se zázvorem a česnekem
50 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí svíčková
- 2lžíceOmáčka sójová
- 10gramůZázvor celý
- 1stroužekČesnek
- 1kusLimetka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaKari pasta
- 400mililitrůKokosové mléko
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1kusAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
34 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
22 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso opláchneme vlažnou vodou, osušíme a rozkrájíme na tenké proužky. Potom maso naložíme do marinády ze sojové omáčky, nastrouhaného zázvoru a rozdrceného česneku.
- 2Dále připravíme limetku a ananas. Limetku pokrájíme na plátky, ananas rozkrájíme na větší kostky.
- 3Na rozpáleném oleji v pánvi rozehřejeme kari pastu, do kari pasty přilejeme trochu kokosového mléka a smícháme v hladkou kaši. Postupně přiléváme kokosové mléko. Nakonec přidáme limetku, rybí omáčku a cukr. To vše za stálého míchání krátce povaříme. Do této omáčky přidáme ananas a kousky masa. Vše ještě chvíli povaříme.
- 4Masovou směs poléváme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.