Telecí maso v hrášku
60 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí plec
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 500gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě pod pokličkou. Po chvíli přilijeme trochu vývaru a dusíme dále. Občas zamícháme a mírně podlijeme vývarem.
- 2K téměř měkkému masu přidáme hrášek a dusíme do změknutí masa.
- 3Maso i hrášek vyjmeme a do šťávy vmícháme žloutky rozšlehané se lžící citronové šťávy a lžící vývaru. Už nevaříme, šťávu nalijeme na maso a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.