Telecí medailonky Dubarry
65 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusKvěták
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSýr Ementál (Primátor)
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový květ
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytou kýtu nakrájíme na medailonky, lehce je naklepeme, osolíme a opečeme na másle. Výpek zaprášíme moukou, krátce ji osmahneme, zalijeme smetanou a chvíli povaříme. Poté přidáme nastrouhaný sýr, špetku muškátu, sůl a nasekanou petrželku.
- 2Omytý květák uvaříme v osolené vodě a po okapání jej rozdělíme na růžičky.
- 3Medailonky rozložíme na plech, obložíme je květákem a přelijeme omáčkou. Povrch posypeme nastrouhaným Parmezánem.
- 4Pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem.
- 5Podáváme s dušenými bramborami a s listovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.