Telecí medailonky na leču

60 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 500gramůTelecí kýta
    • 40mililitrůOlej rostlinný
    • 30gramůSádlo škvařené
    • 1kusCibule
    • 200gramůLečo sterilované
    • 8gramůSůl
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
789 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z telecí kýty naporcujeme plátky, naklepme, nasolíme a v kastrolu opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Mezitím na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme protlak a krátce povaříme. Nalijeme na medailonky, přidáme lečo a zakryté společně dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby mírně podléváme vodou. Ke konci dušení necháme šťávu zredukovat, aby nebyla příliš řídká.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.