Telecí medailónky přírodní
30 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí kýta
- 20gramůSůl
- 100gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
47 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu opláchneme a ukrojíme přes vlákno 3 nebo 5 menších plátků (medailónků). Okraje nařízneme, maso mírně naklepeme a ztvarujeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
- 2Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.
- 3Nakonec šťávu zjemníme máslem a medailónky v ní krátce prohřejeme.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.