Telecí medailónky přírodní

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
47 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu opláchneme a ukrojíme přes vlákno 3 nebo 5 menších plátků (medailónků). Okraje nařízneme, maso mírně naklepeme a ztvarujeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
  • 2
    Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.
  • 3
    Nakonec šťávu zjemníme máslem a medailónky v ní krátce prohřejeme.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.