Telecí na hříbkách
155 min.
Ingredience
- 650gramůTelecí kližka
- 1,5lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 150gramůHříbky čerstvé
- 200gramůCibule
- 0,5decilitrOlej olivový
- 1,5decilitryVíno portské
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 2decilitryVývar telecí
- Restované houby
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůHříbky čerstvé
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 3špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
30 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí karabáček (libovější kližka) omyjeme a osušíme. Celý špalíček masa potřeme extra olivovým olejem, osolíme, posypeme kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky. V zapékací míse na olivovém oleji orestujeme maso z každé strany dozlatova. Restujeme po 2 minutách z každé strany, jen aby se nám maso zatáhlo.
- 2Vyjmeme ho a na zbytku omastku orestujeme cibuli dozlatova s 1/2 hříbků. Přilijeme červené kvalitní víno, telecí fond, promícháme a do šťávy vrátíme maso. Pekáček zakryjeme poklicí a dáme ho do předehřáté trouby na 200°C. Karabáček během pečení otáčíme a poléváme šťávou. Pečeme přibližně 1,5-2 hodiny. Během pečení můžeme dolít víno nebo vývar.
- 3V pánvi si rozehřejeme máslo, vložíme na něj 2/2 hříbků a restujeme je dozlatova. Hříbky během restování osolíme, posypeme drceným kmínem a pepřem. Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme a podle chuti přidáme sůl. Přimícháme 2/2 hříbků, které povaříme asi 3 minuty.
- 4Maso nakrájíme na plátky, polijeme šťávou s hříbky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.