Telecí na kmínu
110 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 600gramůTelecí plec
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
- 5decilitrůVývar z hovězích kostí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
759 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na části másla dorůžova.
- 2Přidáme na menší kostky nakrájené maso, posypeme drceným kmínem.
- 3Za stálého míchání lehce osmahneme, zaprášíme moukou a opět osmahneme.
- 4Pak zalijeme vychladlým vývarem, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
- 5Maso dusíme přiklopené za občasného promíchání.
- 6Po změknutí jej vyjmeme, šťávu procedíme a maso opět do ní vložíme. Zjemníme malým kouskem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.