Telecí omáčka
155 min.
Ingredience
- 250gramůZelenina kořenová
- 1lžičkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1,5litryVoda pitná
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůTelecí kosti
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté telecí kosti a očištěnou zeleninu vložíme do hrnce s osolenou studenou vodou, přivedeme do varu a vaříme 1-2 hodiny.
- 2Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vychladlým telecím vývarem a povaříme asi 20 minut.
- 3Nakonec omáčku prolisujeme.
- 4Do základní omáčky můžeme přidat hořčici nebo bylinky, žampiony, kari koření apod.
- 5Podáváme k vařeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.