Telecí omáčka

155 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté telecí kosti a očištěnou zeleninu vložíme do hrnce s osolenou studenou vodou, přivedeme do varu a vaříme 1-2 hodiny.
  • 2
    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vychladlým telecím vývarem a povaříme asi 20 minut.
  • 3
    Nakonec omáčku prolisujeme.
  • 4
    Do základní omáčky můžeme přidat hořčici nebo bylinky, žampiony, kari koření apod.
  • 5
    Podáváme k vařeným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.