Telecí paprika
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 600gramůTelecí plec
- 1litrHovězí vývar základní
- 80gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
848 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
- 2Osmažíme na másle dosklovata nakrájenou cibuli, přidáme další kus másla, zpěníme ho a přidáme ihned papriku.
- 3Pak přidáme maso, osolíme, zalijeme vývarem a necháme dusit asi hodinu a půl.
- 4Připravíme si na másle světlou jíšku a po udušení ji zaděláme k masu tak, aby nám omáčka zůstala hustší, nesmí být řídká. Maso v ní necháme chvíli povařit.
- 5Potom maso vyndáme a omáčku přecedíme přes jemné sítko.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.