Telecí pečeně

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
523 mg
Cukr
353 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso opláchneme, osušíme, osolíme a vcelku opečeme na všech stranách na rozehřátém másle. Pro zjemnění chuti šťávy přidáme k masu půlku nerozkrájené cibule a překrojenou půlku mrkve. Poté maso vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba 1.5 hodiny.
  • 2
    Jakmile je maso měkké, vyndáme je ze šťávy, šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného s moukou a povaříme.
  • 3
    Pečení nakrájíme, zakapeme šťávou a obložíme vařenou zeleninou a bramborami posypanými petrželovou natí. K pečeni lze podat i brambory a zeleninový salát nebo ovocný kompot.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.