Telecí pečeně
105 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramTelecí kýta
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusCibule
- 0,5kusMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
523 mg
Cukr
353 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso opláchneme, osušíme, osolíme a vcelku opečeme na všech stranách na rozehřátém másle. Pro zjemnění chuti šťávy přidáme k masu půlku nerozkrájené cibule a překrojenou půlku mrkve. Poté maso vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba 1.5 hodiny.
- 2Jakmile je maso měkké, vyndáme je ze šťávy, šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného s moukou a povaříme.
- 3Pečení nakrájíme, zakapeme šťávou a obložíme vařenou zeleninou a bramborami posypanými petrželovou natí. K pečeni lze podat i brambory a zeleninový salát nebo ovocný kompot.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.