Telecí pečeně na slanině se smetanou
80 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí kýta
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
12 mg
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Část slaniny nakrájíme na proužky a protkneme jí omyté maso.
- 2Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky, na pekáčku rozškvaříme, přidáme máslo, osolené maso a po všech stranách je opečeme. Mírně podlijeme vodou a za častého podlévání vlastní šťávou upečeme do měkka.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme kyselou smetanou rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme. Šťávu přecedíme a ochutíme citronovou šťávou.
- 4Podáváme s vařenými bramborami, houskovými knedlíky nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.