Telecí pečeně na slanině se smetanou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
12 mg
Cukr
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Část slaniny nakrájíme na proužky a protkneme jí omyté maso.
  • 2
    Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky, na pekáčku rozškvaříme, přidáme máslo, osolené maso a po všech stranách je opečeme. Mírně podlijeme vodou a za častého podlévání vlastní šťávou upečeme do měkka.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme kyselou smetanou rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme. Šťávu přecedíme a ochutíme citronovou šťávou.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami, houskovými knedlíky nebo s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.