Telecí pečeně se smetanou

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
    • 1kilogramTelecí kýta
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 0,13litrVíno bílé
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
7 mg
Cukr
212 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a protkneme proužky slaniny. V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něj vložíme, přidáme zbytek rozkrájené slaniny. Necháme péct.
  • 2
    Jakmile je maso poloměkké, přilijeme k němu víno. Z mouky a másla si mezitím uděláme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, řádně rozšleháme a odstavíme z ohně.
  • 3
    Šťávu z pečeně zakapeme citrónovou šťávou.
  • 4
    Hotové maso nakrájíme a rozložíme na mísu, omáčku ze smetany klademe na maso po lžičkách a šťávou z pečeně maso jemně zakapeme. Zbytek šťávy podáváme zvlášť v omáčníku.
  • 5
    Jako příloha je vhodná vařená i dušená zelenina, saláty, brambory posypané nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.