Telecí pečeně se smetanou
100 min.

Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,13litrVíno bílé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
7 mg
Cukr
212 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a protkneme proužky slaniny. V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něj vložíme, přidáme zbytek rozkrájené slaniny. Necháme péct.
- 2Jakmile je maso poloměkké, přilijeme k němu víno. Z mouky a másla si mezitím uděláme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, řádně rozšleháme a odstavíme z ohně.
- 3Šťávu z pečeně zakapeme citrónovou šťávou.
- 4Hotové maso nakrájíme a rozložíme na mísu, omáčku ze smetany klademe na maso po lžičkách a šťávou z pečeně maso jemně zakapeme. Zbytek šťávy podáváme zvlášť v omáčníku.
- 5Jako příloha je vhodná vařená i dušená zelenina, saláty, brambory posypané nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.