Telecí perkelt
100 min.
Ingredience
- 150gramůTuk
- 20gramůSůl
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 750gramůTelecí plec
- 1litrVoda pitná
- 300gramůCibule
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
- 2Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osolíme je a ve vlastní šťávě dusíme.
- 3Když je šťáva vydušená na tuk, zaprášíme maso prosátou moukou, osmahneme a přidáme rajčatový protlak. Znovu krátce osmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Dobře zamícháme.
- 4Za občasného promíchání dusíme maso doměkka.
- 5Nakonec měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu, omáčku procedíme přes hustý cedník na maso a vše ještě podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.