Telecí perkelt

100 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 150gramůTuk
    • 20gramůSůl
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 750gramůTelecí plec
    • 1litrVoda pitná
    • 300gramůCibule
    • 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osolíme je a ve vlastní šťávě dusíme.
  • 3
    Když je šťáva vydušená na tuk, zaprášíme maso prosátou moukou, osmahneme a přidáme rajčatový protlak. Znovu krátce osmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Dobře zamícháme.
  • 4
    Za občasného promíchání dusíme maso doměkka.
  • 5
    Nakonec měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu, omáčku procedíme přes hustý cedník na maso a vše ještě podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.