Telecí plec dušená na paprice se žampiony

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí plec opláchneme a stáhneme pomocí jehly nebo provázku, osolíme, opečeme na polovině tuku a vyjmeme.
  • 2
    V tuku zbylém od opékání mírně osmahneme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme papriku, krátce osmahneme a zalijeme částí vody.
  • 3
    Do základu vložíme maso a za občasného přelévání a obracení dusíme téměř doměkka.
  • 4
    Maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku (trochu tuku ještě necháme na podušení žampionů) a prosáté mouky, zalijeme teplou vodou a rozšleháme. Nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Ke konci varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme.
  • 6
    Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Osmahneme je na zbylém tuku a krátce podusíme.
  • 7
    Nakonec žampiony přidáme do omáčky a znovu krátce převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.