Telecí plec se špenátem

80 min.

Ingredience

    • 2kusyCibule
    • 600gramůTelecí plec
    • 450gramůŠpenátový protlak mražený
    • 1decilitrOlej rostlinný
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1špetkaPaprika mletá pálivá
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na kousky, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme téměř do měkka.
  • 2
    Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme špenát a chvíli podusíme. Zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme mletou paprikou a přidáme k masu. Přikryjeme pokličkou, necháme na mírném ohni probublávat asi 30 minut. V hotovém pokrmu má být jen málo šťávy.
  • 3
    Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.