Telecí plec se špenátem
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůTelecí plec
- 450gramůŠpenátový protlak mražený
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme téměř do měkka.
- 2Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme špenát a chvíli podusíme. Zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme mletou paprikou a přidáme k masu. Přikryjeme pokličkou, necháme na mírném ohni probublávat asi 30 minut. V hotovém pokrmu má být jen málo šťávy.
- 3Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.