Telecí plíčky po vídeňském způsobu
80 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5decilitrOcet vinný
- 2špetkyTymián sušený
- 600gramůTelecí plíce
- 1kusBobkový list
- 1kusNové koření celé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyCukr kostkový
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme telecí plíce a po vychladnutí je nakrájíme na nudle.
- 2Nakrájíme cibuli na větší kousky a podusíme dobleda na másle. Přidáme několik kuliček pepře, zrnek nového koření, bobkový list, trochu tymiánu a citronovou kůru.
- 3Udušenou cibuli zaprášíme moukou, necháme podusit, přidáme trochu octa a vývar tak, aby jsme neměli omáčku příliš hustou ani řídkou.
- 4Osolíme a nechám provařit. Přecedíme a do hotové omáčky přidáme citronovou šťávu, 2 kostky cukru a nakrájené plíčky. Vše necháme chvilku povařit.
- 5Zalijeme kyselou smetanou, ve které jsme předem rozšlehali žloutky. Pokud máme plíčky málo kyselé, dochutíme trochou octa nebo citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.