Telecí řezy v oříškovém obalu

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
68 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí svíčkovou odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na prst tenké plátky.
  • 2
    Osolíme, opepříme bílým pepřem, přidáme muškátový oříšek a lehce obalíme v mouce.
  • 3
    Rozdrtíme nahrubo v hmoždíři vlašské či lískové ořechy.
  • 4
    Obalíme řízky v rozšlehaných vejcích a pak obalujeme v oříšcích.
  • 5
    Vložíme do rozehřátého tuku a pozvolna ve střední teplotě osmažíme z každé strany. Musíme stále udržovat střední teplotu, aby se obalené oříšky nepřipálily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.