Telecí řezy v oříškovém obalu
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 600gramůTelecí svíčková
- 100gramůOřechy lískové
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1šálekMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5decilitryOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
68 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí svíčkovou odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na prst tenké plátky.
- 2Osolíme, opepříme bílým pepřem, přidáme muškátový oříšek a lehce obalíme v mouce.
- 3Rozdrtíme nahrubo v hmoždíři vlašské či lískové ořechy.
- 4Obalíme řízky v rozšlehaných vejcích a pak obalujeme v oříšcích.
- 5Vložíme do rozehřátého tuku a pozvolna ve střední teplotě osmažíme z každé strany. Musíme stále udržovat střední teplotu, aby se obalené oříšky nepřipálily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.