Telecí řízek na holštýnský způsob
35 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí kýta
- 20gramůSůl
- 100gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůKapary sterilované
- 50gramůSardelové řezy
- 400gramůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
26 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
96 mg
Cukr
320 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
- 2V tvořítku vytřeném máslem zároveň připravíme sázené vejce, do kterého zapečeme dávku kaparů a sardelového řezu.
- 3Do výpeku přidáme rozpustit zbylé máslo.
- 4Nakonec opečený řízek přelijeme výpekem zjemněným máslem a ozdobíme vejcem se zapečenými kapary a sardelovým řezem.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.