Telecí řízek na žampionech

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
200 mg
Cukr
396 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
  • 2
    Do výpeku nasypeme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a mírně je osmahneme. Zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
  • 3
    Před koncem dušení šťávu se žampiony přisolíme a zjemníme máslem.
  • 4
    Opečený řízek přelijeme šťávou se žampiony.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.