Telecí řízek na žampionech
35 min.
Ingredience
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 1000gramůTelecí kýta
- 20gramůSůl
- 100gramůTuk
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
200 mg
Cukr
396 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
- 2Do výpeku nasypeme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a mírně je osmahneme. Zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
- 3Před koncem dušení šťávu se žampiony přisolíme a zjemníme máslem.
- 4Opečený řízek přelijeme šťávou se žampiony.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.