Telecí řízek pražský

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
26 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
330 mg
Cukr
628 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme. Přidáme rozpustit polovinu dávky másla.
  • 2
    Na zbylém másle prohřejeme šunku nakrájenou na drobné kostičky nebo plátečky a hrášek. Přidáme vejce a připravíme jako míchaná vajíčka se šunkou a hráškem.
  • 3
    Nakonec řízek přelijeme výpekem s máslem a obložíme míchaným vejcem se šunkou a hráškem.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.