Telecí řízek pražský
35 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí kýta
- 30gramůSůl
- 100gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 400gramůVejce slepičí
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
26 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
330 mg
Cukr
628 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme. Přidáme rozpustit polovinu dávky másla.
- 2Na zbylém másle prohřejeme šunku nakrájenou na drobné kostičky nebo plátečky a hrášek. Přidáme vejce a připravíme jako míchaná vajíčka se šunkou a hráškem.
- 3Nakonec řízek přelijeme výpekem s máslem a obložíme míchaným vejcem se šunkou a hráškem.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.