Telecí řízek přírodní

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
63 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blány nařízneme, maso osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
  • 2
    Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.
  • 3
    Nakonec šťávu zjemníme máslem a opečený řízek v ní krátce prohřejeme.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.