Telecí řízek přírodní
30 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí kýta
- 20gramůSůl
- 100gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
63 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blány nařízneme, maso osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
- 2Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.
- 3Nakonec šťávu zjemníme máslem a opečený řízek v ní krátce prohřejeme.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.