Telecí řízek v sýrovém těstíčku se šunkou
40 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí kýta
- 20gramůSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 120gramůVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůŠunka dušená
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
38 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
315 mg
Cukr
92 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso mírně osolíme.
- 2Potom je ponoříme do mírně osoleného hladkého těstíčka s přísadou strouhaného sýru a na malé kostičky nakrájené šunky.
- 3Po částečném okapání je v horkém oleji zvolna smažíme do zlatavé barvy. Tuk nesmí být příliš rozpálený.
- 4Nakonec řízek potřeme rozpuštěným máslem.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.