Telecí řízky Kounické
65 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 600gramůTelecí kýta
- 0,5lžičkaSůl
- 100gramůSlanina vepřová
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
441 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Řízky naporcujeme, naklepeme a osolíme.
- 2Vkládáme do nádoby střídavě vrstvu řízků, slaniny a cibule. Dusíme je přiklopené ve vlastní šťávě až do změknutí.
- 3Potom řízky zlehka obrátíme a podlijeme trochou vývaru.
- 4Po uvaření maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zlehka poprášíme moukou a orestujeme.
- 5Při podávání řízky posypeme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninou, přelijeme prolisovanou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.