Telecí řízky Kounické

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůCibule
    • 600gramůTelecí kýta
    • 0,5lžičkaSůl
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 1decilitrHovězí vývar základní
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
441 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky naporcujeme, naklepeme a osolíme.
  • 2
    Vkládáme do nádoby střídavě vrstvu řízků, slaniny a cibule. Dusíme je přiklopené ve vlastní šťávě až do změknutí.
  • 3
    Potom řízky zlehka obrátíme a podlijeme trochou vývaru.
  • 4
    Po uvaření maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zlehka poprášíme moukou a orestujeme.
  • 5
    Při podávání řízky posypeme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninou, přelijeme prolisovanou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.