Telecí řízky na sardelích a kaparech
20 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKapary sterilované
- 2kusySardelové řezy
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 4plátkyTelecí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
104 mg
Cukr
11 mg
Postup přípravy
- 1Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, mírně osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.
- 3Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Šťávu na pánvi podlijeme trochou vývaru, přidáme 2 vykostěné usekané sardele a rovnou lžičku usekaných kaparů krátce povaříme a poté šťávou přelijeme řízky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.