Telecí řízky pražské
40 min.

Ingredience
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusSalát hlávkový
- 100gramůŠunka dušená
- 1lžičkaSůl
- 4plátkyTelecí kýta
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.
- 3Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Šťávu na pánvi podlijeme trochou vývaru, krátce povaříme a poté šťávou přelijeme řízky.
- 4Zároveň na menší pánvi rozehřejeme máslo, zlehka opečeme šunku nakrájenou na kostičky, přidáme okapaný sterilovaný hrášek, chvilku podusíme, přidáme rozšlehaná osolená vejce a necháme směs ztuhnout.
- 5Takto připravenou směs podkládáme na řízky na horké míse. Řízky obložíme hlávkovým salátem zakapaným citrónovou šťávou a dílky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.