Telecí řízky s drůbežími játry a šunkou
40 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 150gramůJátra drůbeží
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 100gramůŠunka dušená
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Cukr
240 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěná, na plátky nakrájená játra podusíme na 20 g másla a osolíme je.
- 2Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Spolu s masem opečeme i plátky šunky.
- 3Řízky a šunku vyjmeme, olej od opékání slijeme a do pánve vlijeme víno, přidáme zbylé máslo, sůl a krátce povaříme.
- 4Řízky upravíme na talíře, na každý položíme plátek šunky a na ni kopečky jater. Nakonec podlijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.