Telecí řízky s drůbežími játry a šunkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Cukr
240 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná, na plátky nakrájená játra podusíme na 20 g másla a osolíme je.
  • 2
    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Spolu s masem opečeme i plátky šunky.
  • 3
    Řízky a šunku vyjmeme, olej od opékání slijeme a do pánve vlijeme víno, přidáme zbylé máslo, sůl a krátce povaříme.
  • 4
    Řízky upravíme na talíře, na každý položíme plátek šunky a na ni kopečky jater. Nakonec podlijeme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.