Telecí řízky s kořeněným výpekem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
9 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
89 mg
Vápník
10 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso z kýty nakrájíme na jednotlivé řízky, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce jen z jedné strany.
  • 2
    Obalené strany řízků vložíme na rozpálený olej a smažíme, až obalené strany řízků budou mít zlatou kůrku.
  • 3
    Potom řízky otočíme na druhou stranu, přikryjeme pokličkou a dopečeme.
  • 4
    Vyndáme je z pánve a do výpeku přidáme 4 lžíce vody a koření.
  • 5
    Dochutíme solí a výpek necháme přejít varem.
  • 6
    Při podávání každý řízek polijeme kořeněným výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.