Telecí řízky s kořeněným výpekem
35 min.
Ingredience
- 700gramůTelecí kýta
- 1lžičkaKoření Steak 7 pepřů
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej olivový
- 0,75lžíceSůl
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
9 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
89 mg
Vápník
10 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso z kýty nakrájíme na jednotlivé řízky, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce jen z jedné strany.
- 2Obalené strany řízků vložíme na rozpálený olej a smažíme, až obalené strany řízků budou mít zlatou kůrku.
- 3Potom řízky otočíme na druhou stranu, přikryjeme pokličkou a dopečeme.
- 4Vyndáme je z pánve a do výpeku přidáme 4 lžíce vody a koření.
- 5Dochutíme solí a výpek necháme přejít varem.
- 6Při podávání každý řízek polijeme kořeněným výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.