Telecí řízky s kyselou smetanou
40 min.
Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4plátkyTelecí kýta
- 1šálekZakysaná smetana
- 1kusCitrony
- 1špetkaZázvor mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
39 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Odblaníme řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a protkneme proužky slaniny.
- 2Řízky potřeme částí másla, zaprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme na zbylém másle do růžova. Poté řízky přelijeme smetanou smíchanou s trochou vývaru, přidáme špetku citrónové kůry a zázvoru a krátce povaříme.
- 3Šťávu můžeme zakapat citrónovou šťávou nebo podáme dílky citrónu s pokrmem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.