Telecí řízky s vínem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
236 mg
Cukr
629 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaníme řízky, okraje nařízneme, naklepeme a osolíme.Rozkrájenou slaninu rozškvaříme v kastrole, přidáme drobně rozkrájenou cibuli a na tomto základu opečeme řízky po obou stranách. Poté je mírně podlijeme a dusíme.
  • 2
    Druhou polovinu másla rozehřejeme v rendlíku, přidáme lžičku mouky, rozmícháme a zalijeme vínem a trochou vývaru. Řádně rozmícháme. Takto připravenou směs nalijeme na řízky, přidáme špetku muškátového květu a řízky dodusíme.
  • 3
    Dle chuti šťávu můžeme zakapat citrónovou šťávou anebo ozdobíme dílky citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.