Telecí řízky s vínem
55 min.

Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicVíno bílé
- 1lžíceSlanina vepřová
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 4plátkyTelecí kýta
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitron
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
236 mg
Cukr
629 mg
Postup přípravy
- 1Odblaníme řízky, okraje nařízneme, naklepeme a osolíme.Rozkrájenou slaninu rozškvaříme v kastrole, přidáme drobně rozkrájenou cibuli a na tomto základu opečeme řízky po obou stranách. Poté je mírně podlijeme a dusíme.
- 2Druhou polovinu másla rozehřejeme v rendlíku, přidáme lžičku mouky, rozmícháme a zalijeme vínem a trochou vývaru. Řádně rozmícháme. Takto připravenou směs nalijeme na řízky, přidáme špetku muškátového květu a řízky dodusíme.
- 3Dle chuti šťávu můžeme zakapat citrónovou šťávou anebo ozdobíme dílky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.