Telecí řízky se smetanou a kapary
55 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1šálekZakysaná smetana
- 4kusyTelecí kýta
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKapary sterilované
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
108 g
Tuky
33 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opečeme na másle po obou stranách. Poté řízky podlijeme a necháme dusit cca 10 minut. Řízky poté přendáme do zapékací, přelijeme vydušenou šťávou smíchanou s trochou mléka, lžičkou mouky a okořeněnou špetkou citrónové kůry. Necháme péct cca 20 minut.
- 2Jakmile šťáva vysmahne, zalijeme je kyselou smetanou a necháme vydusit.
- 3Na závěr řízky posypeme rozsekanými kapary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.