Telecí řízky se smetanou a kapary

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
108 g
Tuky
33 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opečeme na másle po obou stranách. Poté řízky podlijeme a necháme dusit cca 10 minut. Řízky poté přendáme do zapékací, přelijeme vydušenou šťávou smíchanou s trochou mléka, lžičkou mouky a okořeněnou špetkou citrónové kůry. Necháme péct cca 20 minut.
  • 2
    Jakmile šťáva vysmahne, zalijeme je kyselou smetanou a necháme vydusit.
  • 3
    Na závěr řízky posypeme rozsekanými kapary.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.