Telecí řízky se šunkou zapečené

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
116 g
Tuky
30 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
12 mg
Cukr
142 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, řádně rozmícháme a povaříme na hustou omáčku a odstavíme z ohně. Do polovychladlé omáčky zamícháme žloutek a na nudličky nakrájenou šunku.
  • 2
    Maso odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme a osolíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, řízky na něm osmahneme z obou stran, na každé zhruba 5 minut. Poté řízky vložíme do zapékací mísy, potřeme připravenou směsí,posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, až povrch zrůžoví.
  • 3
    Jako přílohy podáváme brambory na všechny způsoby a saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.