Telecí řízky se šunkou zapečené se smetanou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
12 mg
Cukr
142 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, řádně rozmícháme a povaříme na hustou omáčku a odstavíme z ohně. Do polo vychladlé omáčky zamícháme žloutek a na nudličky nakrájenou šunku.
  • 2
    Maso odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme a osolíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, řízky na něm osmahneme z obou stran, na každé zhruba 5 minut. Poté řízky vložíme do zapékací mísy, potřeme připravenou směsí,posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme 5 lžícemi kyselé šlehačky a dáme zapéct do trouby, až povrchu zrůžoví.
  • 3
    Jako přílohy podáváme brambory na všechny způsoby a saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.