Telecí řízky se šunkou zapečené se smetanou
60 min.

Ingredience
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 4plátkyTelecí kýta
- 5lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 100gramůŠunka dušená
- 1lžičkaSůl
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
12 mg
Cukr
142 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, řádně rozmícháme a povaříme na hustou omáčku a odstavíme z ohně. Do polo vychladlé omáčky zamícháme žloutek a na nudličky nakrájenou šunku.
- 2Maso odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme a osolíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, řízky na něm osmahneme z obou stran, na každé zhruba 5 minut. Poté řízky vložíme do zapékací mísy, potřeme připravenou směsí,posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme 5 lžícemi kyselé šlehačky a dáme zapéct do trouby, až povrchu zrůžoví.
- 3Jako přílohy podáváme brambory na všechny způsoby a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.