Telecí řízky se žampióny zapečené
60 min.
Ingredience
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 1kusSůl
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 4kusyTelecí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
117 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme žampióny, nakrájíme na menší kousky a podusíme na másle a cibuli. Poté je zahustíme menším množstvím bešamelu.
- 2Maso odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme a osolíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, řízky na něm osmahneme z obou stran, na každé zhruba 5 minut. Poté řízky vložíme do zapékací mísy, potřeme připravenou směsí,posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, až povrch zrůžoví.
- 3Jako přílohy podáváme brambory na všechny způsoby a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.